Bakepol – targi piekarskie i cukiernicze bez granic!

To w Lublinie pozytywnie migrują słowiańskie zwyczaje piekarskie i cukiernicze, a profesjonalna oferta wystawców wspiera biznes tegoż sektora w tej części Europy. Inspiracje, innowacje oraz atmosfera rozwoju branży, którą wzmaga możliwość otrzymania dodatkowych rabatów na zakup sprzętu i maszyn. Bakepol to targi piekarskie i cukiernicze, które pachną świeżo wypiekanym chlebem – od 9 do 12 września w Lublinie, blisko granicy wschodniej z dogodnym dojazdem.

Komplementarne targi: biznes, rozwój, wiedza, emocje

Ekspozycja firm zapowiada się intersująco. Piekarze, cukiernicy, restauratorzy, którzy przybędą na wystawę, będą mieli okazję zapoznać się z najnowszą ofertą maszyn, urządzeń oraz dodatków i komponentów. Wystawcy już dziś mówią o tym, co szykują dla swoich klientów. Jak podkreśla Joanna Zagała, Kierownik Marketingu z firmy Eco Trade Sp. z o.o. – „Jesteśmy na Bakepol co dwa lata. Co dwa lata można nas spotkać w Lublinie. A w tym roku pojawi się na naszym stoisku chleb z ziołem i posypką z konopi.” Z kolei Ziemowit Kołodziej, Dyrektor Sprzedaży Cream Sp. z o.o. już korzysta z możliwości zaproszenia zwiedzających i w filmie promującym wystawców deklaruje: „Pokażemy nowości. Maszyny marek: Rondo, Koning i inne. Ich szerokie spectrum zastosowania zostanie zaprezentowane „na cieście” po to, aby przekonać klientów o łatwości wykonania podstawowych produktów”. A Przemysław Zapotoczny, Dyrektor Zarządzający, Członek Zarządu z Wiesheu Polska Sp. z o.o. zaprasza na stoisko, gdzie zachęcając klientów do przybycia do hal targowych w Lublinie już uchyla rąbka tajemnicy i podkreśla, że: „Podczas targów Bakepol przedstawimy stację piekarniczą Dibas skompletowaną z pieca konwekcyjnego i modułowego, połączonych z garownią oraz okapami. Rozwiązanie to poprawia ergonomię pracy, a przede wszystkim oszczędza miejsce w piekarni.”.

Z kolei Master Martini urządzi czekoladowe show. Najbardziej inspirujące kombinacje zastosowania cudownej czekolady, które będą przyciągać klientów do cukierni, kawiarni, restauracji. Bakepol, to możliwość skorzystania z bezpłatnej oferty takich właśnie szkoleń i pokazów. Każdego, kto chce zaskoczyć klientów nowymi pralinami, czekoladowymi deserami organizatorzy serdecznie zapraszają.

Świeżo wypiekanym chlebem będzie pachniało Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Jak nadążać za trendami dietetycznymi klientów?  Będzie można się dowiedzieć właśnie w Lublinie.

Niesamowitych emocji dostarczy konkurs II Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedna Ręką. W ubiegłym roku Łukasz Garwa – cukiernik z Cukierni Branch w Poznaniu – zdobył tytuł  Mistrza 2016 i wygrał mikser planetarny dla cukierni, w której pracuje. Druga edycja Mistrzostw odbędzie podczas targów Bakepol i już dziś warto skontaktować się z organizatorami, aby zapisać się na listę startujących. Do wygrania wspaniałe nagrody i upominki dla każdego uczestnika.

Smaczny międzynarodowy schyłek lata podczas Bakepol

Zbliża się okres urlopowy, a targi Bakepol odbędą się na początku września (9-12.09.2017), warto już dziś zarezerwować czas i przyjechać do Lublina. Na targi na pewno przybędą piekarze i cukiernicy z za wschodniej granicy. To fantastyczny potencjał do nawiązania relacji międzynarodowej wśród rzemieślników. A feeria smaków, sposobów i pomysłów, jakie czekają na piekarzy, cukierników, restauratorów, niewątpliwie udzieli odpowiedzi na wiele pytań biznesowych, rozwiązań produktowych i procesowych w produkcji, ale przede wszystkim relacje, które się zbuduje podczas spotkań na targach Bakepol, procentowały będą rozwojem osobistym, rzemieślniczym, a w konsekwencji sukcesem piekarni, cukierni, restauracji.gallery

więcej na www.bakepol.pl

O autorze: Redakcja