- Ustawa z dnia 15 grudnia 2016 r. o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi – Jadwiga Rothkaehl 3
- Ocena możliwości wykorzystania nowych surowców przy produkcji pasz – Andrzej Tyburcy 6
- Bühler. Antares otrzymuje plus z sensory ki 8
- Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności – Krzysztof Zawadzki 9
- Pavan. Innowacyjne wyposażenie wytwórni makaronu bezglutenowego 10
- Araj. Polska Firma rozwinie rolnictwo w Tanzanii 13
- Przechowywanie i jakość ziarna – Lesław Janowicz, Monika Janowicz 14
- Ocena farinograniczna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej – Anna Szafrańska 20
- Spożycie wybranych przetworów zbożowych, w zależności od przychodów netto w gospodarstwach domowych w latach 2010-2014 – Beata Borkowska,
- Beata Pyryt 26
- Zróżnicowanie jakości technologicznej kasz gryczanej i jęczmiennej dostępnych na polskim rynku – Angelika Fredo, Anna Szafrańska 29
- Małe młyny elektryczne walczą o przetrwanie – Tomasz Kodłubański 34
- Nad rzeką Dommel. Inspiracje van Gogha – Anna Wytrykus 36
- Zarządzanie pracownikami. Możesz motywować pozafinansowo (cz. 2) – Jarosław Ropiejko 40
- Niektóre aspekty związane z projektowaniem systemu porcjowania i mieszania pasz – Krzysztof Zawadzki 58