Co nas czeka w nowym sezonie – Mirosław Marciniak 4
IV Narodowy Kongres Żywieniowy 7
Pszenica jara – Anna Skrzypek 8
Gazeta Młynarska – Jadwiga Rothkaehl 10
Posiedzenia Zarządu EFMA – Jadwiga Rothkaehl 14
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (cz.4). Magazyn zbożowy musi zapewnić bezpieczne składowanie ziarna zbóż – Jadwiga Rothkaehl 18
Ekologiczne metody zwalczania szkodników w magazynach zbóż i w młynach – Stanisław Ignatowicz 22
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa – Anna Szafrańska 26
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych – Alicja Ceglińska, Grażyna Cacak-Pietrzak, Katarzyna Sujka, Ewa Małkińska 32
Dieta bezglutenowa – ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego – Monika Kajzer, Anna Diowksz 36
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego – Grażyna Cacak-Pietrzak, Alicja Ceglińska, Agata Zaorska, Anna Rajkowska 40
Pavan. Nowy rozdrabniacz otrąb GCTL marki Golfetto Sangati redukuje o 2/3 wielkość granulacji podczas jednorazowej operacji 46
Bühler. ProPlant rozwiązał nasze problemy z serwisowaniem urządzeń 48
Ocalić od zapomnienia. Młyn i kolekcja zabytków techniki w Muzeum Zamkowym w Malborku – Ryszard Rząd 54
Ocalić od zapomnienia. Prawdziwy męższyzna – Anna Wytrykus 60
Marketing. Współczesna reklama – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 62
Zarządzanie pracownikami. Przywództwo (cz.8) – Jarosław Ropiejko 64