- Nowe zasady opłat za korzystanie z wody. Nowelizacja ustawy „Prawo wodne”
– Jadwiga Rothkaehl 3 - TTIP – korzyści i zagrożenia dla Europy, w tym Polski 4
- Rada Dialogu Społecznego w Rolnictwie – organ pomocniczy MRiRW – Jadwiga Rothkaehl 6
- Kształcenie kadr dla branży młynarskiej w Polsce – Jadwiga Rothkaehl 8
- Samowystarczalność zbożowa Polski na początku XXI w. – Franciszek Kapusta 11
- Komosa ryżowa nadzieją dla regionów o trudnym klimacie. Cz. I. Charakterystyka i regiony upraw– Beata Marchand 14
- Nowe odmiany pszenicy miękkiej we Francji – Beata Marchand 18
- Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej – Tomasz Piechowiak 20
- Ocena amylograficzna mąki pszennej i żytniej – Anna Szafrańska 24
- Otręby z różnych zbóż – wartość technologiczna i żywieniowa – Elzbieta Słowik 29
- Wpływ emisji gazów cieplarnianych, powstałych podczas cyklu otrzymywania kaszy jęczmiennej, na powstawanie śladu węglowego – Alicja Ceglińska, Piotr Dziekoński, Grażyna Cacak-Pietrzak 33
- Alapala podwaja zdolności produkcyjne 37
- Pavan. Urządzenia do mycia matryc. Perfekcyjne czyszczenie w krótszym czasie 38
- CSB-System. Zarządzanie jakością, zarządzanie informacją – Adam Steć 40
- Stały rozwój młynów handlowych w Łęczycy i Chociszewie – Tomasz Kodłubański 43
- Chiński rynek paszowy – Beata Marchand 44
- Soczewica jadalna korzystna dla środowiska oraz żywienia ludzi i zwierząt – Beata Marchand 46
- Niezawodny transport pasz – Andrzej Tyburcy 51
- Nationale Molendag. Potargany welon – Anna Wytrykus 52
- Mühle Tiefenbrunnen, czyli stary młyn w centrum Zurychu – Beata Marchand 54
- Zarządzanie pracownikami. Dostrzegaj i doceniaj talenty (cz. 3) – Jarosław Ropiejko 57