Światowy bilans pszenicy w sezonie 2019/20 – inne spojrzenie – Mirosław Marciniak 4
Gazeta Młynarska – Jerzy Kuchciak 8
Pszenica – zboże wyjątkowe – Jadwiga Rothkaehl 12
Owies – Aneta Popek 16
Wiadomości z Sekretariatu Europejskiego stowarzyszenia Młynarzy EFM – Jadwiga Rothkaehl 18
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski – Jadwiga Rothkaehl 20
Konferencja. Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia 22
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej i czerwonej na jakość chrupek kukurydzianych, otrzymanych przy użyciu ekstrudera jednoślimakowego – Natalia Mikołajczak 24
Porównanie lepkości i procesu kleikowania wybranych skrobi naturalnych oraz skrobiowych mąk niechlebowych – Anita Demby, Iwona Konopka 30
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych – Grażyna Cacak-Pietrzak, Anna Rajkowska 34
Wpływ mikoryzacji na jakość technologiczna ciasta pszennego z dodatkiem liści rokitnika – Magdalena Sobolewska, Anna Jaroszewska, Magdalena Szkwara-Buliszak 38
Ekologiczne mąki i pieczywo podbiły targi Natura Food w Łodzi – Tomasz Kodłubański 41
Bühler. Nowy mlewnik walcowy Diorit z nowoczesnym sterownikiem 42
GEA. Nowy młyn firmy Molino Naldoni Flour Mills wybudowany przez GEA-Golfetto Sangati 45
Ocalić od zapomnienia. Młyny we Włoszech. Tort z oliwą – Anna Wytrykus 48
Marketing. Nowoczesne targi (cz.III) – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 50
Zarządzanie pracownikami. Przywództwo (cz.11) – Jarosław Ropiejko 52