RODO w małej firmie (cz.2). Dokumentacja – Jacek Paprocki 4
Czyżby stabilizacja na rynku pszenicy? – Mirosław Marciniak 6
Konferencja. Prawdy i mity na temat glutenu 8
Standard GMP+ w produkcji paszy i żywności – refleksje po konferencji – Jadwiga Rothlaehl 12
Gazeta Młynarska – Jadwiga Rothkaehl 14
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (cz.2). Masa ziarnowa – skład i właściwości – Jadwiga Rothkaehl 18
Jakość ziarna pszenicy za zbiorów 2018 roku w wybranych krajach członkowskich UE – Jadwiga Rothkaehl 22
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2018 roku w Polsce – Anna Szafrańska 26
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo – Magdalena Sobolewska, Anna Jaroszewska, Marek Bury 32
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia – Tomasz Piechowiak, Maciej Balawejder 34
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe – Waldemar Korol, Grażyna Bielecka, Jolanta Rubaj 38
Pavan. Nowa maszyna formująca MRD 540 firmy Pavan do nadziewanego makaronu świeżego 42
Bühler. Przesiewa kontrolny MKZI 44
Jubileusz Zakładów Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego Sp. z o.o. w Kruszwicy 46
Młyn z tradycją. Rozmowa z Wojciechem Tomalikiem, kierownikiem Młyna Jaczkowice 48
Ocalić od zapomnienia. Ze środka Polski lepiej widać problemy małych młynów – Tomasz Kodłubański 49
Ocalić od zapomnienia. Porcelanowy zawijas – Anna Wytrykus 52
Charakterystyka przemysłu paszowego w Niemczech – Andrzej Tyburcy 54
Marketing. Buzz marketing – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 56
Zarządzanie pracownikami. Przywództwo (cz.6) – Jarosław Ropiejko 58