Aktualności

Wystartował konkurs Master Baker
Wystartowała kolejne edycja konkursu piekarskiego Master Baker. Jest to cenna inicjatywa w czasach spadku spożycia pieczywa i niejednokrotnie również spadku jakości wypieków. Celem konkursu jest

Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego –PIB w Warszawie zaprasza do udziału w 41. Konferencji przetwórstwa zbóż i

Od lipca zmiany dla pracodawców i pracowników
1 lipca br. zostaje odwołany stan zagrożenia epidemicznego w Polsce. Konsekwencją prawną tego będą zmiany wielu regulacji oraz ważności niektórych dokumentów. Dotyczą one zarówno pracowników,

Zerowy VAT na żywność
„Przedłużamy zerową stawkę podatku VAT na żywność do końca 2023″ – poinformował 26 czerwca premier Mateusz Morawiecki. Zgodnie z obecnymi przepisami, wprowadzonymi 1 lutego 2022

Oferta pracy
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko laborant Opis stanowiska: Praca

Archeolodzy odkryli pozostałości mąki
Pozostałości po dużych ilościach mąki sprzed 3 tys. lat odkrył polsko-armeński zespół archeologów w Metsamor w Armenii. Znaleziska dokonano w obszernej budowli wspartej na kolumnach,