Co młynarze sądzą o jakości pszenicy z tegorocznego zbioru? 3
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy – Jadwiga Rothkaehl 4
Program redukcji śladu węglowego w uprawie zbóż w Niemczech – Jadwiga Rothkaehl 9
Optymalizacja zużycia energii przy wychładzaniu ziarna – Andrzej Tyburcy 10
Kolejne spotkanie w ramach projektu ACRYRED – Anna Szafrańska 12
Technika. Kastenmüller. Mobilny młyn Mill Track: Innowacyjne rozwiązanie w sytuacjach kryzysowych 13
41. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa – Anna Szafrańska 14
Sceptycyzm analityków wobec deklaracji Chin – Krzysztof Zawadzki 16
Jak zebrać potrzeby klientów w projekcie uczenia maszynowego? – Wojciech Moszczyński 18
Ślad węglowy – istotny parametr zrównoważonego rozwoju w branży zbożowo-młynarskiej – Magdalena Wróbel-Jędrzejewska, Ewelina Włodarczyk 20
Ocena produkcyjności i jakości ziarna pszenicy ozimej w warunkach różnych technologii produkcji – Edyta Aleksandrowicz 26
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till – Marcin Różewicz 30
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą – Joanna Markowska 34
Ocalić od zapomnienia. Północna Jutlandia. Bierz nogi za pas (korespondencja z Danii) – Anna Wytrykus 40
Marketing. Jak zwiększyć sprzedaż. Kilka praktycznych sposobów – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 42