Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej – Jadwiga Rothkaehl 4
Sytuacja na kanadyjskim rynku zbóż – Aleksandra Boniecka 13
Sporysz i jego alkaloidy – Jadwiga Rothkaehl 16
Wykorzystanie sieci neuronowych w sprzedaży internetowej. Od personalizacji po problemy logistyczne – Wojciech Moszczyński 22
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku – Anna Szafrańska 24
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku – Sylwia Stępniewska 34
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne – Danuta Leszczyńska 42
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi – Marcin Różewicz 45
Płatki śniadaniowe – co o nich wiemy? -Milena Sadowska, Aniela Schefler, Agata Witczak, Kamila Pokorska-Niewiada 50
Bühler. Energia stała się czynnikiem kosztowym 54
Ocalić od zapomnienia. Ona jedna, a ich czterech (korespondencja z Holandii) – Anna Wytrykus 58
Marketing. O procesach unifikacji marek – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 60
17 urodziny Stowarzyszenia „Polska Ekologia” – Maciej Bartoń 62