Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zaprasza na szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań.
Termin: 19-20 marca 2024 r.
Szkolenie skierowane jest do pracowników m.in.:
– laboratoriów przy zakładach zbożowo-młynarskich i piekarskich,
– osób odpowiedzialnych za opracowanie specyfikacji surowców,
– zatrudnionych w działach B+R ww. jednostek,
– zatrudnionych w działach produkcji i technologii,
– firm zajmujących się hodowlą nowych odmian zbóż
Cel szkolenia:
Podniesienie kompetencji pracowników w zakresie wykonywania badań laboratoryjnych ziarna i przetworów zbożowych, zapoznanie z interpretacją wyników oznaczania wybranych wyróżników jakościowych, identyfikacja przyczyn problemów technologicznych występujących na linii produkcyjnej, a także wymiana doświadczeń między prowadzącymi szkolenie a uczestnikami.
Zakres szkolenia:
- 19 marca – parametry jakościowe w ocenie ziarna i mąki (przeznaczone dla pracowników magazynów zbożowych, zakładów młynarskich, a także piekarskich)
- 20 marca – parametry reologiczne ciasta w ocenie jakości mąki pszennej i żytniej (przeznaczone dla pracowników zakładów młynarskich i piekarskich).
Szczegółowe informacje dotyczące szkolenia dostępne są na stronie: https://www.ibprs.pl/szkolenie-w-zakresie-metodyki-oznaczania-wybranych-wyroznikow-jakosciowych-ziarna-i-maki-oraz-interpretacji-uzyskiwanych-wynikow/
Patronat medialny: Przegląd Zbożowo-Młynarski i Przegląd Piekarski i Cukierniczy