Czy zbiory będą rekordowe? – Mirosław Marciniak 4
Zagadnienia transportowe – optymalizacja dostaw mąki do piekarni według algorytmu programowania operacyjnego – Wojciech Moszczyński 6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6) – Jadwiga Rothkaehl 9
Przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża – Stanisław Ignatowicz 11
Badania biegłości w zakresie oceny jakości ziarna pszenicy – Anna Szafrańska 13
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego – Magdalena Sobolewska, Marek Bury 18
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż – Sylwia Sady, Maria Sielicka-Różyńska 22
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej – Marcin Różewicz 28
Bühler. Zaawansowane systemy konserwacji dla bezpieczeństwa żywności 32
Zagrożenie pożarem magazynowanego zboża – przyczyny i działania prewencyjne – Krzysztof Zawadzki 35
Ocalić od zapomnienia. Inaczej niż przed rokiem. Noc w wiatraku – Anna Wytrykus 36
Ocalić od zapomnienia. Młyn w środku miasta 38
Marketing. Eye tracking w marketingu i handlu – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 40
Motywowanie pracowników. Programowanie neurolingwistyczne a motywowanie pracowników (cz.1) – Jarosław Ropiejko 42