Wchodzimy w nowy sezon – Mirosław Marciniak 4
Czym jest sztuczna inteligencja? – Wojciech Moszczyński 6
Międzynarodowa Rada Zbożowa wzywa do unikania niepotrzebnej paniki na rynku ziarna zbóż. Rozmowa Arnauda Petit, dyrektora wykonawczego Międzynarodowej Rady Zbożowej (IGC) z „Millers Magazine” 8
Przemysł zbożowo-młynarski w dobie pandemii COVID-19 – Krzysztof Gwiazda, Jadwiga Rothkaehl 10
Ocieplenie klimatu sprzyja inwazji szkodników magazynowych – Andrzej Tyburcy 13
Wpływ zmian klimatycznych na branżę młynarską – Jadwiga Rothkaehl 14
Zmiany zawartości składników błonnika i metabolitów polarnych
w jasnej mące pszennej uzyskanej z ziarna odmian pszenicy uprawianych na przestrzeni ostatnich 200 lat w Wielkiej Brytanii – Jadwiga Rothkaehl 18
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa – Marcin Różewicz 21
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej – Grażyna Cacak-Pietrzak, Natalia Kępińska, Sylwia Stępniewska 26
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego – Sylwia Stępniewska 32
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności – Grażyna Bielecka, Jolanta Rubaj, Waldemar Korol 37
GEA. Nowa linia firmy GEA Pavan dla polskiego producenta płatków śniadaniowych 41
Bühler. Rozwiązanie startowe do produkcji mąki atta 42
Ocalić od zapomnienia. Para buch, tłoki w ruch – Anna Wytrykus 43
Marketing. Gospodarka i społeczeństwo w czasach zagrożenia – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 45
Motywowanie pracowników. Proces zmian – co warto wykorzystać w praktyce – Jarosław Ropiejko 47