Wyzwania na rynku pszenicy w sezonie 2022/2023 – Mirosław Marciniak 4
Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy EFMA – Jadwiga Rothkaehl 6
Ważne dla młynarzy – Jadwiga Rothkaehl 10
Dynamiczne kształtowanie inteligentnych cen będzie głównym źródłem przewagi konkurencyjnej w przyszłości – Wojciech Moszczyński 11
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań – Anna Szafrańska 14
Udana edycja VICTAM International i GRAPAS Europe 2022! 15
Produkcja ziarna zbóż w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
– Marcin Różewicz 17
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym – Danuta Leszczyńska 22
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza – Katarzyna Mitura, Grażyna Cacak-Pietrzak 27
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych – Katarzyna Sujka, Karolina Matera, Bartosz Kruszewski 34
Bühler. Wymiana bez przestoju produkcyjnego. Nowy mlewnik walcowy Diorit w młynie Swissmill Zurych/Szwajcaria – Daniel Mark 40
Ocalić od zapomnienia. Na gaz ssany… – Andrzej Gładkowski 44
Ocalić od zapomnienia. Młyny w Geldrii. Cuda w stylu retro – Anna Wytrykus 46
Marketing. Biznesowy savoir-vivre – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 48
Motywowanie pracowników. Programowanie neurolingwistyczne a motywowanie pracowników (cz. 6) – Jarosław Ropiejko 50