Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line „ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej”, która odbędzie się 2 października br. na platformie Zoom.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów ochrony środowiska, compliance, HR, marketingu oraz działów prawnych!
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj
W PROGRAMIE:
- Dyrektywa w sprawie należytej staranności przedsiębiorstw w zakresie zrównoważonego rozwoju (CSDD).
- Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2020/852 z dnia 18 czerwca 2020 r. w sprawie ustanowienia ram ułatwiających zrównoważone inwestycje (Taksonomia)
- ESG – czym jest dla przedsiębiorców i dokąd zmierzamy
- Najnowsze trendy w ochronie środowiska w branży spożywczej
- Standardy społeczne a sprawy pracownicze
- Odpowiedzialny marketing w dobie ESG
- Współpraca między przedsiębiorcami
- Wymogi dotyczące ESG i zrównoważonego rozwoju dla MŚP
- Jak systemy zarządzania mogą pomóc w raportowaniu pozafinansowym
Zapisy i szczegóły na temat konferencji na stronie: www.pfpz.pl
Zapraszamy do udziału!