Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa z przykrością informuje, że cykliczna konferencja zbożowa w Krynicy Morskiej nie odbędzie się w tradycyjnym terminie maj-czerwiec 2020 r. Na bieżąco monitorujemy rozwój sytuacji epidemicznej związanej z koronawirusem SARS-Cov-2 i podjęliśmy decyzję o przełożeniu konferencji na maj 2021 roku.
Pragniemy, aby organizowana od 1993 roku cykliczna konferencja, ciesząca się dużą popularnością, była nadal stałym miejscem dorocznych spotkań pracowników branży zbożowo-młynarskiej i piekarskiej. Wspólne spotkania przyczyniły się do poszerzenia wiedzy w tematyce przetwórstwa zbóż i piekarstwa, jak również umożliwiły nawiązanie bliższych kontaktów pomiędzy światem nauki a przemysłem zbożowym. Tym bardziej liczę, że w przyszłym roku uda nam się zorganizować konferencję, na której zaprezentowane zostaną ciekawe tematy wystąpień i szeroka oferta wystawiennicza firm współpracujących z branżą. Czekamy na propozycje tematów dotyczących różnych aspektów działania firm zbożowo-młynarskich i piekarskich, które mogłyby zostać przedstawione w formie wykładów. Życzymy wszystkim dotychczasowym Wykładowcom, Uczestnikom Konferencji i Firmom Sponsorującym wytrwałości w pracy i działaniu oraz dużo zdrowia. Zachęcamy też nowe osoby do uczestnictwa w konferencji w przyszłym roku.
Z wyrazami szacunku,
dr inż. Anna Szafrańska
Kierownik Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im. prof. Wacława Dąbrowskiego