Początek roku z wysoka ceną pszenicy – Mirosław Marciniak 4
Problem przydziału – przypadek specjalizacji produkcji metodą programowania liniowego – Wojciech Moszczyński 6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich UE – Jadwiga Rothkaehl 8
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3) – Jadwiga Rothkaehl 12
Trendy wpływające na sektor zbożowy i roślin oleistych w dobie pandemii koronawirusa – Krzysztof Zawadzki 17
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz – Anna Szafrańska, Grażyna Podolska 18
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna – Marcin Różewicz 23
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego – Klaudia Martynow, Małgorzata Tańska 27
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową – Agata Marzec, Dominika Ambroziak 32
Bühler. Technika pomiaru stanu walców 40
Ocalić od zapomnienia. Wisła zbożem płynąca… – Jerzy Jan Miller 42
Ocalić od zapomnienia. Jak na Dzikim Zachodzie – Anna Wytrykus 44
Ocalić od zapomnienia. Chleb polityka – Ewa Moszczyńska 46
Marketing. Jakie komunikowanie w czasach (po)covidowych? – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 48
Motywowanie pracowników. Motywowanie przez cele – Jarosław Ropiejko 50