Perspektywy na nowy sezon – Mirosław Marciniak 4
Jak działają rekurencyjne sieci neuronowe – Wojciech Moszczyński 6
Lipcowe posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych EFMA w trybie zdalnym – Jadwiga Rothkaehl 9
Gazeta Młynarska – Jadwiga Rothkaehl 12
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1) – Jadwiga Rothkaehl 16
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż – Monika Ogórkiewicz 19
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych – Grzegorz Dąbrowski 24
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych – Joanna Klepacka 30
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego – Marianna Raczyk, Katarzyna Just 36
Bühler. Pomiar jakości online dla młynów kukurydzianych – Thomas Ziolko 42
Ocalić od zapomnienia. Żywa pamiątka historii – młyn w Nietrzebie – Ewa Moszczyńska 45
Ocalić od zapomnienia. Szum wierzb i ptaków śpiew – Anna Wytrykus 46
Marketing. Gospodarka i społeczeństwo po epidemii – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 48
Motywowanie pracowników. Narzędzia do prowadzenia rozmowy o zmianie – Jarosław Ropiejko 50