Rynek pszenicy po zbiorach – Mirosław Marciniak 4
Zastosowanie algorytmu programowania liniowego w procesie wyboru wielkości produkcji – Wojciech Moszczyński 6
Posiedzenia zarządu EFMA 8
Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Młynarzy RP – Jadwiga Rothkaehl 9
Chcemy by głos branży był słyszalny. Rozmowa z Krzysztofem Gwiazdą, prezesem Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego 10
Forum mikotoksyn – Jadwiga Rothkaehl 14
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 2) – Jadwiga Rothkaehl 18
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019 – Anna Czubaszek, Barbara Gazda 22
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku – Anna Szafrańska 26
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2020 roku – Anna Szafrańska 32
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego – Piotr Jakuć, Martyna Jabłecka, Aleksandra Purkiewicz, Małgorzata Tańska 33
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu – Marcin Różewicz 38
Corntech – jesteśmy z Wami 30 lat. Rozmowa z Januszem Laudańskim, właścicielem firmy 45
Pavan. Technologia, dzięki której wysokiej jakości makaron dostępny jest na całym świecie 48
Bühler. Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża – Sabrina Würsch 50
Ocalić od zapomnienia. O 700-letniej historii młyna w Młynarach – Ewa Moszczyńska 52
Ocalić od zapomnienia. Rzymskie sandały – Anna Wytrykus 54
Marketing. Epidemii ciąg dalszy. Gospodarka i społeczeństwo w recesji? – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 56
Motywowanie pracowników. Opór przed zmianą – Jarosław Ropiejko 58