Dwumiesięcznik, ukazuje się od 1957 r.
PL ISSN 0033-2461    e-ISSN 2449-9943
Dwumiesięcznik, ukazuje się od 1957 r.
PL ISSN 0033-246   e-ISSN 2449-9943

Numer 6/2024

Spis treści:

Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej – Jadwiga Rothkaehl    4

42. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa – Anna Szafrańska   12

Międzynarodowa konferencja naukowa. Wpływ akcesji Ukrainy do UE na polski sektor rolno-żywnościowy – Iwona Szczepaniak   16

Analiza porównawcza DEA-CCR w przemyśle młynarskim – Wojciech Moszczyński   18

Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 roku – Anna Szafrańska    22

Ocena wartości technologicznej ziarna żyta z krajowych zbiorów 2024 roku – Agnieszka Salamon    30

Gryka – pseudozboże o wieloaspektowym znaczeniu – Marcin Różewicz    38

Wartość technologiczna soi ze zbiorów 2024 roku – Justyna Grabarczyk     44

Wpływ dodatku mąki żołędziowej na jakość ciastek kruchych – Katarzyna Sujka    48

Badania jakości i trwałość ciastek biszkoptowych wzbogaconych proszkiem z owoców aronii – Joanna Kaszuba, Anna Moszkowicz, Greta Adamczyk   54

Bühler. Niewidzialny kręgosłup doskonałego przetwarzania zbóż i żywności –

Elpiniki Mouza   64

Nudle Śląskie Bio pierwsze ruszyły z Trispą     66

Ocalić od zapomnienia. W Piemoncie: pięknie, pysznie, bogato. Mikrus dla działkowca (korespondencja z Holandii) – Anna Wytrykus   68