Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej – Jadwiga Rothkaehl 4
42. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa – Anna Szafrańska 12
Międzynarodowa konferencja naukowa. Wpływ akcesji Ukrainy do UE na polski sektor rolno-żywnościowy – Iwona Szczepaniak 16
Analiza porównawcza DEA-CCR w przemyśle młynarskim – Wojciech Moszczyński 18
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 roku – Anna Szafrańska 22
Ocena wartości technologicznej ziarna żyta z krajowych zbiorów 2024 roku – Agnieszka Salamon 30
Gryka – pseudozboże o wieloaspektowym znaczeniu – Marcin Różewicz 38
Wartość technologiczna soi ze zbiorów 2024 roku – Justyna Grabarczyk 44
Wpływ dodatku mąki żołędziowej na jakość ciastek kruchych – Katarzyna Sujka 48
Badania jakości i trwałość ciastek biszkoptowych wzbogaconych proszkiem z owoców aronii – Joanna Kaszuba, Anna Moszkowicz, Greta Adamczyk 54
Bühler. Niewidzialny kręgosłup doskonałego przetwarzania zbóż i żywności –
Elpiniki Mouza 64
Nudle Śląskie Bio pierwsze ruszyły z Trispą 66
Ocalić od zapomnienia. W Piemoncie: pięknie, pysznie, bogato. Mikrus dla działkowca (korespondencja z Holandii) – Anna Wytrykus 68