75 lat Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego – Bronisław Wesołowski 3
Spadek światowych zbiorów pszenicy – Mirosław Marciniak 4
Metodologia tworzenia modeli klasyfikacji – Wojciech Moszczyński 6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7) – Jadwiga Rothkaehl 8
Zmiany w prawie żywnościowym UE ważne dla przetwórców ziarna zbóż – Jadwiga Rothkaehl 14
Kierunki rozwoju współczesnego młynarstwa – Krzysztof Zawadzki 17
Czy makaron zmieniający kształt zrewolucjonizuje technologie pakowania żywności? 19
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym – Aleksandra Boniecka 20
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa – Agata Mendryk 24
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz – Katarzyna Sujka, Joanna Kowalik 30
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania – Marcin Różewicz 34
Bühler. Możliwości wykorzystania roślin strączkowych 38
Ocalić od zapomnienia. Czar dawnych o młynarstwie wspomnień – Andrzej Gładkowski 40
Ocalić od zapomnienia. Waniliowy budyń – Anna Wytrykus 42
Marketing. Nowe czasy i nowe mapy drogowe produktów – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 44
Motywowanie pracowników. Programowanie neurolingwistyczne a motywowanie pracowników (cz.2) – Jarosław Ropiejko 46