Żyto – zboże obecnie często niedoceniane – Jadwiga Rothkaehl 3
Nawet niewielki wzrost wyciągu mąki w młynach może znacząco wpłynąć na jej podaż – Krzysztof Zawadzki 8
Vitax. Systemy kondycjonowania i sanityzacji powietrza z jednostkami UnigenPlus A.H.U. 9
System rekomendacji w młynie (cz. 1). System rekomendacji w Azure Synapse – Wojciech Moszczyński 10
International Symposium on Rye Breeding & Genetics – Anna Szafrańska 13
Spotkanie informacyjno-dyskusyjne. „Lepiej wiedzieć niż zgadywać” – analiza reologiczna w młynarstwie i piekarnictwie – kontrola jakości jako źródło realnych oszczędności – Anna Szafrańska 14
GoodMills Polska uruchamia nową linię przemiałową w Kutnie – kolejny strategiczny krok w rozwoju firmy 16
Kierunki zmian w produkcji zbóż w Polsce w latach 2015-2024 – Anna Nieróbca, Alicja Sułek, Alicja Baranowska 18
Polish Grain Day 2025: Siła dialogu i innowacji w branży zbóż i pasz 23
Włośnica ber – potencjał uprawy i wykorzystania w Polsce – Marcin Różewicz 24
Przygotowanie magazynu i silosu do przyjęcia zboża – Stanisław Ignatowicz 28
Jakość przechowywanego ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 r. w różnych magazynach zbożowych – Anna Szafrańska 30
Jakość magazynowanego ziarna żyta ze zbiorów 2024 roku – Agnieszka Salamon 35
Możliwość zastosowania makuchów lnianych, z lnianki i czarnuszki jako substytutu mąki pszennej w produkcji pieczywa – Jakub Roman Królak, Agnieszka Makowska 41
Ocena zawartości soli w rynkowych produktach piekarskich oraz świadomości konsumentów na ten temat na podstawie badań ankietowych – Grażyna Cacak-Pietrzak, Dominika Przygońska, Bartosz Kruszewski 46
Ocalić od zapomnienia. Młyny w departamencie Aude. Prawie jak w bajce (korespondencja z Francji) – Anna Wytrykus 54