Czy to już koniec wzrostu cen? – Mirosław Marciniak 3
Jak działa model klasyfikacji random forest? – Wojciech Moszczyński 6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 4) – Jadwiga Rothkaehl 7
Ważne dla młynarzy zmiany w prawie UE planowane na 2021 rok – Jadwiga Rothkaehl 10
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową – Czesław Meus 13
Od tradycji do nowoczesności – podsumowanie projektu Grupy Operacyjnej Pradawne Ziarno – Czesław Meus 14
Wyróżniki jakości ziarna paszowego – Marcin Różewicz 15
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000 – Grażyna Cacak-Pietrzak, Agnieszka Sulkowska 20
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego – Magdalena Sobolewska, Marek Bury 25
Doświadczalne opracowanie zmechanizowanych linii w urządzeniach do sporządzania i rozdzielania pasz dla trzody chlewnej – V.N. Gutman, M. Dyduszko, Wiesław Romaniuk 29
Bühler. Smart Mill – inteligentny młyn od zaraz 34
Ocalić od zapomnienia. Młyny hrabiny. Rzecz o Magdalenie z Dzieduszyckich Morskiej – Ewa Moszczyńska 36
Ocalić od zapomnienia. Jedna noc Napoleona – Anna Wytrykus 38
Marketing. Marketing zaangażowany społecznie – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 40
Motywowanie pracowników. Czy jedynie wynagrodzenie? Motywowanie pozapłacowe – Jarosław Ropiejko 42