Jak wojna na Ukrainie wpłynie na światowy rynek pszenicy? Co z bezpieczeństwem żywnościowym w UE? – Mirosław Marciniak 4
Problemy surowcowe branży młynarskiej – Jadwiga Rothkaehl 6
Reinforcement Learning droga do sztucznej inteligencji – Wojciech Moszczyński 10
Ważne dla młynarzy planowane zmiany w prawie żywnościowym UE – Jadwiga Rothkaehl 13
Działalność Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Przemysłu Spożywczego w latach 2017-2021 – Bronisław Wesołowski 16
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego – Magdalena Sobolewska, Anna Jaroszewska, Krzysztof Kuglarz 19
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum – Marcin Różewicz 22
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r. – Sylwia Stępniewska 27
Związki lotne w różnych rodzajach mąk – Aleksandra Boniecka 32
Bühler. Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój – Dirk-Michael Fleck 36
Ocalić od zapomnienia. Dawne napędy złożeń przemiałowych – Andrzej Gładkowski 38
Ocalić od zapomnienia. Młyny w Limburgii. Małe jest piękne– Anna Wytrykus 40
Marketing. Etyka biznesu w praktyce – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 42
Motywowanie pracowników. Programowanie neurolingwistyczne a motywowanie pracowników (cz.5) – Jarosław Ropiejko 44