Aktualności
GEA Golfetto Sangati zaprasza na webinaria
Dawne zboża i nowe technologie: innowacje i trendy rynkowe w młynarstwie Rynek zbóż w przeszłości koncentrował się na produkcji masowej i intensywnej. Jednak obecnie ponownie
Izba Zbożowo-Paszowa: trwają zbiory jęczmienia
Rozpoczęły się w kraju zbiory jęczmienia ozimego. W pierwszej kolejności jęczmień koszony jest ze „słabych” stanowisk. Według ekspertów Izby Zbożowo-Paszowej, zbiory będą wysokie, ale jakość
Podlaskie Młyny
Podlaskie Młyny to najnowsza propozycja Podlaskich Zakładów Zbożowych w Białymstoku i ukłon w stronę tych klientów, którzy poszukują produktów ze zdrowych upraw. Zadbano również o
Opakowania makaronu bez okienek
Firma Barilla wdrożyła na największych liniach makaronów, opakowania w 100% nadające się do recyklingu. Firma wycofała opakowania z plastikowymi okienkami z makaronów typu Penne, Fusilli,
Nowe zalecenia GIS dla pracowników branży spożywczej
Ministerstwo Rozwoju, razem z Głównym Inspektorem Sanitarnym, opracowało procedury postępowania w zakładach przemysłowych na wypadek potwierdzenia lub podejrzenia zakażenia SARS-CoV-2 u pracowników zakładu produkcyjnego branży
Nasi przodkowie jadali jęczmień i pszenicę
Tylko 15% składu diety ludzi żyjących kilka tysięcy lat temu w południowej Polsce stanowiło mięso, a blisko 50% rośliny – wynika z badań kości kilkudziesięciu