Aktualności
Akademia Food-Lex
Poznaj aktualne przepisy z „Akademią Food-Lex” – Twoim przewodnikiem po prawie żywnościowym!Zachęcamy do udziału w „Akademii Food-Lex”, która odbędzie się w dn. 22-23 maja w
Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Wszystkim naszym Czytelnikom, sympatykom i współpracownikom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych. Redakcja
Światowy Dzień Mąki
Już kolejny raz świętujemy Dzień Mąki. Ten podstawowy w piekarstwie i cukiernictwie surowiec, zwany białym złotem życia, od 2019 roku ma swój dzień. 20 marca
Dłuższy termin na zakup i montaż silosów
15 marca br. opublikowano rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowego przeznaczenia, warunków i trybu udzielania wsparcia w zakresie infrastruktury magazynowania
Konferencja PFPŻ „Aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego”
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji pt.: Aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego – wybrane działania Prezesa UOKiK
Współczesne trendy w produkcji i przetwórstwie zbóż
Zachęcamy do udziału w IV Konferencji Nauka o Zbożach „Współczesne trendy w produkcji i przetwórstwie zbóż”, która jest organizowana przez Katedrę Technologii Fermentacji i Zbóż,