Dawne zboża i nowe technologie: innowacje i trendy rynkowe w młynarstwie
Rynek zbóż w przeszłości koncentrował się na produkcji masowej i intensywnej. Jednak obecnie ponownie odkrywa dawne zboża.
Podczas tego webinaru:
- Przeanalizujemy ewolucję dawnych zbóż,
- Wyjaśnimy ich cechy i zalety rynkowe,
- Odkryjemy najnowsze technologie przetwarzania
Na żywo online – środa, 29 lipca 2020 r.
godz. 10.00 – język angielski, godz. 17.00 – język włoski
Wytwarzanie najlepszego makaronu z surowców: technologiczna odpowiedź na wymagający rynek
Stały wzrost spożycia makaronów skłania do zwrócenia uwagi na produkcję wysokiej jakości wyrobów, w tym na surowce inne niż dobrze znana pszenica durum. Technologia opracowana przez GEA Pavan umożliwia produkcję makaronu doskonałej jakości zwłaszcza w krajach, w których historycznie brakowało pszenicy durum. Wyzwanie, rzucone przez wizjonerów kuchni śródziemnomorskiej, zostało przezwyciężone dzięki rozwojowi technologicznemu, który sprawił, że makaron stał się produktem rozpowszechnionym na całym świecie.
Podczas tego webinaru:
• Analiza dyfuzji i aktualnych trendów rynkowych związanych z suszonym makaronem
• Dowiedz się, jakie parametry definiują makaron jako produkt wysokiej jakości
• Odkryj rozwiązania technologiczne odpowiadające na potrzeby producentów makaronów.
Na żywo online – czwartek, 30 lipca 2020 r.
godz. 10.00 – język angielski, godz. 17.00 – język hiszpański