Spadki cen na rynku pszenicy. Czy to koniec trendu wzrostowego? – Mirosław Marciniak 4
Cross validation w nauczaniu nadzorowanym – Wojciech Moszczyński 6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 9) – Jadwiga Rothkaehl 10
AGROBANK – Platforma Innowacji Zasobów Genetycznych Roślin Użytkowych
dla Świadczenia Usług Doradztwa Rolniczego – Jerzy H. Czembor, Elżbieta Czembor 16
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 r. – Anna Szafrańska 18
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 r. – Sylwia Stępniewska 24
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi – Marcin Różewicz 30
Technologia odroczonego wypieku pieczywa – Grażyna Cacak-Pietrzak, Aleksandra Rakocka 33
FP Spomax SA – 140 lat działalności firmy 40
Ocalić od zapomnienia. Przeminęło z wiatrem? Z historii chwytania wiatru – Andrzej Gładkowski 42
Ocalić od zapomnienia. Młyny w Limburgii. Zabić smoka– Anna Wytrykus 44
Marketing. Co z nami będzie i co jest za zakrętem…? O niektórych marketingowych trendach w 2022 r. – Aneta Banaszak, Sławomir Banaszak 46
Motywowanie pracowników. Programowanie neurolingwistyczne a motywowanie pracowników (cz.4) – Jarosław Ropiejko 48